Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu

Kalender

«September 2016»
MaDiWoDoVrZaZo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
28 maart 2024

Categoriën

Laatste reacties

Zoeken


 
 

Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 444.119
    Vandaag: 30
    Gisteren: 58
Hoe is het met de driekleur Syrische hamster afgelopen? Erg oud geworden en 3e keer weer bijgekomen 
zondag, 28 augustus, 2016, 6:28 am - Syrische hamsters
door Martin Braak
De driekleur Syrische hamster waarover ik onlangs over blogde is overleden. Dit op een zeer mooie leeftijd van over de 3 jaar oud. Mijn broer Peter viel op dat zij niet zo oud uitzag dan dat zij zou moeten zijn volgens de registratie. En gaf hem daarom aan mij.

Bij het overlijden lag zij languit in de kooi met bloed op zijn neus en de voorpoten lagen losjes naar voren bij.

Omdat ik vind dat we niet alleen jonge hamsters moeten tonen, maar ook hoe hamsters oud worden heb ik filmpjes gemaakt van de 3e aanval dat hij had m.b.t. trillen.

Dit filmpje is op 9 augustus gemaakt. Zij heeft een aubiose stukje (zaagsel) aan het bekje en dat is geen tand:


En iets later op de dag lag hij er zo bij:


Dit filmpje is op 13 augustus gemaakt. Je ziet de hamster nog iets trillen, maar zoals je ziet is zij redelijk bijgekomen en geniet ze weer:


En:


Ik mailde met Sylvia over de mogelijke problemen. Eén hiervan is hartvalen. Hamsters ongeacht soort, maar vooral oudere Syrische hamsters, kunnen gaan beven als ze een hartaandoening hebben. In dergelijke gevallen beeft de hamster algemeen in rust en beven minder als ze in beweging zijn. De hamster trilt daarom op de hand als hij relaxed is (bron: http://www.smallanimalchannel.com/critt ... -1111.aspx). Ook is hier e.e.a. over te lezen: http://www.petmd.com/exotic/conditions/ ... t_failure. Daar staat dat hartfalen vaker bij vrouwtjes voorkomt.

Foto behorend bij blog

Ook Sjakie de hamster (de laatste in de reeks van de Chocoladefabriek) is overleden. Sjakie kwam uit de dierenwinkel. Hij was bijzonder omdat hij de lieveling van de verkoopster was en een satijnen beharing had. Het komt voor dat een hamster in een dierenwinkel niet verkocht wordt, om welke reden dan ook. Maar Sjakie?, lief en mooi. Al snel merkte ik dat Sjakie een grote hobby had, namelijk slapen. Zijn molen liet hij links staan en hij genoot van elk kartonnen huisje. Hij is best oud geworden, maar natuurlijk weet ik niet precies hoe oud. Op het laatst kreeg hij last dat zijn haren uitvielen en dat hij overal plekjes en huidschilfers kreeg. Van schoonmaken hield hij zichtbaar niet en de plekjes goed afwassen was in zijn laatste weken dan ook geen optie. Je moet een hamster, als hij er geen last van heeft, niet plagen.

Foto behorend bij blog




Overige blogposts worden nu geladen...