Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
1,2 miljoen euro onderzoek waarom de Rus zo slank wordt 
dinsdag, 22 juli, 2014, 7:54 am - Russische
door Martin Braak
Biologen van de Universiteit van Hamburg willen onderzoeken waarom de Russische dwerghamster in de winter is zo slank wordt. Een team onderzoekers onder de leiding van de bioloog Annika Herwig hebben voor dit onderzoek 1,2 miljoen euro ontvangen. De onderzoekers hebben geconstateerd dat wanneer de Russische dwerghamster een wintervacht krijgen, ze 40% van hun gewicht verliezen terwijl ze niet minder eten.Dit wordt volgens de onderzoekers in de hersenen geregeld. Met hun lagere gewicht kunnen de Russische dwerghamsters in de winter hun energie besparen.

De onderzoekers zijn van mening dat de Russische dwerghamsters genen hebben die zorgen dat in de hersenen de energiebalans reguleren. En deze genen aan of uit gaan onder invloed van daglengte. Er is weinig bekend welke mechanismen deze genen beheersen. De resultaten van dit onderzoek moet leiden tot beter inzicht hoe de Russische dwerghamster hun energiebalans op langere termijn reguleren.

Link:
http://www.abendblatt.de/hamburg/articl ... Diaet.html

Eerder schreef ik een blog over leptine. Dit is een hormoon die tijdens wintervacht aangemaakt wordt en zorgt voor minder eetlust. Dat zou betekenen dat men minder eet. En de onderzoekers beweren dat ze juist evenveel blijven eten.

Foto behorend bij blog