Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Een nieuwe kleur? Zou dit bruin (bb) zijn? 
zondag, 9 september, 2012, 8:18 pm - Russische
door Martin Braak
Soms fokken koppels bij mij niet en wat ik wel eens doe, is zo'n koppel in een ander omgeving zetten. Bijvoorbeeld bij mijn broer. Zo heb ik een paar maand geleden een prachtige koppel wildkleur aan mijn broer gegeven. Deze zijn erg donker van kleur. Mijn broer heeft ze in de woonkamer gezet, in de circus kooi. Leuk voor de kinderen. Het eerste nestje en het tweede nestje allemaal wildkleur. Gewoon normaal, zoals verwacht. Maar het derde nestje... Ik was op bezoek en zat naar de kindjes te kijken. En het viel mij direct op!

Er zat een veel lichtere Rusje in. Een licht Rusje is eigenlijk niet bijzonder. Dat komt vaker voor. Maar dan is vaak het hele nest lichter. Wat mij eveneens opviel was de aalstreep. Die is bruin in plaats van zwart. Onderkleur is wel erg donker. Daar zie ik zo geen verschil. Vies-bruin, de hybride kleur, dat is het niet, dat kan het niet zijn! Dat zit niet in de familie dieren. Ik heb mijn broer wel 5 keer gevraagd. Gaat het om een pleeg kind? Dat is niet het geval. Maar dan nog, de aalstreep is bruin!

Zou dit een kleurmutatie zijn? Wordt vervolgd!

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Op de foto heb ik hem naast een normale wildkleur gezet om te illustreren hoe groot het verschil is. Op de eerste twee foto's lijkt de aalstreep zwart, maar dit is niet het geval. Dit komt omdat de foto's met flits zijn gemaakt. De laatste foto illustreert de aalstreep kleur. Alleen komt daar de hamster iets te licht bruin over. In het echt is het donkerbruin.