Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Pas op bij het opzetten van koppels, het weer bepaald mede wanneer ze gaan fokken! 
maandag, 18 augustus, 2008, 8:41 pm - Andere zaken
door Martin Braak
Dit jaar kon ik wat moeilijk van mijn jonge dwerghamsters af en dan gebruik ik deze tijd om eens rustig wat nieuwe dwerghamsters te selecteren. Zo heb ik in juni en juli een aantal hele mooie koppels opgezet. Prachtige Russische dwerghamsters.

Wat me opvalt is dat een deel nu al jongen hebben. Beetje aan de vroege kant. Niet dat het een groot probleem is, maar het is nog maar net half augustus, dus al met 12-13 weken oud.

Ik merk dat het moment van koppel vormen invloed heeft wanneer ze gaan fokken en of ze gaan fokken. In de zomertijd gaan ze snel fokken. Ik merk zelf dat in de winter ook een piek is, dan gaan ze ineens fokken c.q. sneller fokken.

Zo vreemd is dit natuurlijk niet. In deze tijd kunnen ze in het wild ook gerust fokken, maar natuurlijk niet wanneer de winter in aantocht is. Maar wel als de winter is en het einde inzicht is.

De Roborovski dwerghamster is daarin helemaal apart, alhoewel er steeds vaker sneller gaan fokken. De Roborovski moet een winter overbruggen om te gaan fokken. Winter overbruggen is wanneer ze een koud moment hebben gehad. Ook een woonkamer kan dit al veroorzaken, 's nachts in de winter is het koeler. Vroeger zette ik ze in de berging, waar het lekker koel was. En drie weken later op de zolder waar het lekker warm was. Bij mij gingen ze zo direct fokken.

Toch heb ik dit jaar een paar meldingen gehad van jonge dieren die dit jaar opgezet zijn en toch gaan fokken. Maar realiseer dat in mei prachtig weer was, echt zomers. Daarna is het stukken minder geweest, kouder en regenachtiger. Daarna werd het weer warmer. Het kan toeval zijn...




Overige blogposts worden nu geladen...