Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Syrische hamster is niet te vergelijken met een dwerghamster! 
zondag, 2 maart, 2008, 5:46 pm - Andere zaken
door Martin Braak
Op mijn site staat bij het fokken van een nestje Russische dwerghamsters de tip om het molen uit de kooi te halen. Wanneer het vrouwtje bevallen is, kan het voorkomen dat het vrouwtje daarna in het molentje gaat lopen. Of dat een ander nacht de jongen laat liggen en dan in het molentje gaat lopen.

Iemand op het hamsterforum geloofde dit niet en reageerde dat een moeder haar kinderen niet zomaar alleen laat. Dit zag ze niet bij de Syrische hamsters.

Ho wacht even! De Syrische hamster en een dwerghamster is in totaal niet met elkaar te vergelijken. Het zijn beide hamsters omdat ze hamsteren, maar ze stammen totaal niet van elkaar af. Zo zijn de kortstaart dwerghamsters groepsdieren of koppeldieren. Ze leven met elkaar.

En dat kon juist wel het grote verschil zijn m.b.t. het verlaten van een nestje. Wanneer je in een groep leeft, dan worden de jongen door de anderen wel warm gehouden. Een Syrische hamster leeft solitair en zal eerst haar nest onderspitten en dan pas het nest verlaten. Dat doet een Russische dwerghamster niet zo vaak. Die verlaat gewoon het nest.